Liikuntakarnevaaleilla koettiin elämyksiä eri lajien parissa

Created with Nokia Smart CamRiihimäen kaupungin liikuntapalvelut järjesti lasten liikuntakarnevaalit 4.10 Urheilutalolla yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa. Karnevaalien ideana oli tarjota lapsille ja lapsiperheille mahdollisuuksia tutustua eri lajeihin ja seuroihin sekä etsiä itselle mieluista harrastusta.

Karnevaaleilla oli mukavaa, kun lapset saivat touhuta erilaisten lajien parissa ja näin vanhempana halusin tutustua lähemmin liikuntatoimintaa järjestäviin seuroihin.

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa olivat mukana Riihimäen palloseura RiPS, Riihimäen jäätaiturit, Riihimäen Cocks, SBK Aikido, Kiekko-Nikkarit, RSS Panthers, Riihimäen suunnistajat, Dynamo, Riihimäen urheiluautoilijat ja Riihimäen seurakunta. Vaikka kaikkien lajien suorituspaikat eivät ole siirrettävissä sisätiloihin, pystyivät seurat esittelemään toimintaansa erilaisten leikkien, temppuiluratojen, -paikkojen tai pelien avulla.

Kaikissa lajeissa tarvitaan monipuolisia liikuntataitoja, joita lapset oppivat hyvin touhuilemalla erilaisten leikkien ja välineiden kanssa”, kertoo projektikoordinaattori Suvi Kataja.

Tapahtumaan osallistuneiden seurojen tunnelmat olivat myönteisiä tapahtuman sisällön ja idean suhteen:
Tällaiset tapahtumat ovat ehdottomasti hyviä, ne tuovat seuroja yhteen ja on mukavaa nähdä muiden seurojen toimintaa käytännössä. Tämä lisää yhteistyömahdollisuuksia ja verkostoitumista myös eri lajien kesken”, sanoi Aili Pulli, Jäätaitureiden puheenjohtaja.

Liikuntakarnevaalit ajankohtaa tullaan jatkossa järjestämään syksyllä koulujen alkaessa ja/tai keväällä. Ajankohta olisi seuroille sopivimmillaan, kun harrastuskausi on juuri pyörähtämässä käyntiin – lajista riippuen tämä tarkoittaa useimmiten alkusyksyä tai kevättä.

Liikuntakarnevaalit saavat jatkoa. Tulevaisuudessa nimeä sekä toimintatapaa kehitetään ja markkinointia lisätään.

Seuratoimijoilla oli hyviä ideoita tapahtuman kehittämiseksi.
Tällaisen tapahtumanhan voisi järjestää esimerkiksi harrastemessujen nimellä lauantaikoulupäivän yhteydessä kouluikäisille, mikäli mahdollista”, ehdottivat Kai Halme ja Tuukka Räihä Kiekkonikkareista sekä Jaakko Horelli Riihimäen Cocksista.

Liikuntakarnevaalit saavat siis jatkoa. Tulevaisuudessa nimeä sekä toimintatapaa kehitetään ja markkinointia lisätään niin paikallisesti kuin seutukunnallisestikin.
Useat seurat kokoavat harrastajia myös Lopelta, Hausjärveltä sekä Hyvinkäältä, liikuntatapahtumia olisi hyvä markkinoida koko seutukunnan alueella”, pohti  Pertti Kankkunen Riihimäen urheiluautoilijoista.

Seurat tavoittavat tiedotuskanaviensa kautta tuhansia seudulla asuvia ja osallistuvat mielellään tiedottamiseen, joten jatkossa tapahtumasta tiedotetaan myös seurafoorumien kautta.

Liikunnan harrastaminen on tärkeää kaikille lapsille. Riihimäen kaupungin liikuntapalvelut haluaa olla aktiivisesti mukana järjestämässä tapahtumia, joissa arvokasta työtä tekevät seuratoimijat sekä liikuntaharrastusta etsivät kohtaavat toisensa”, toteaa liikuntapalveluiden päällikkö Eeva Saarinen.