Citypäivä Riihimäellä

Pienikin kaupunki voi tarjota suuren cityn elämyksiä.

Klo 7.30

Aamiainen Café kotileipomo Laineella tekee päivän aloituksesta maukkaan ja edullisen. Lue päivän lehdet samalla, kun nautit kiireettömästi niin suolaisista kuin makeistakin leivonnaisista ja tuoreesta kahvista.

Etelän Viertotie, 1.

Klo 9.00

Jumppa kuntosali Hyvä Kunnossa tuo energiaa edessä olevalle kaupunkikierrokselle. Hyvän Kunnon avarat tilat ovat kansainvälistä luokkaa ja asiakkaiden käytössä on myös uima-allas, sauna ja infrapunasauna.

Voimalankatu 6.

Klo 10.30

Shoppailu kannattaa aloittaa Atomi-kauppakeskuksesta Riihimäellä vuosikymmeniä vaikuttaneessa Laakson muotikaupassa. Sieltä löytyy merkkituotteita Gantista Desigualiin niin naisille kuin miehille. Atomista voi suunnata tekemään kirppislöytöjä Femmatorille, jossa on yli kaksisataa kirppispöytää.

Atomi, Etelän Viertotie. Femmatori, Etelän Viertotie 1.

Klo 12.30

Feniks

Feeniks café ja Tiina Numento. Kuva Leila Kinnari-Wahren

Lounasaikaan vatsansa saa täyteen muun muassa Feeniks caféessa. Tunnelmallinen kahvila Riihimäen keskustassa tarjoaa salaatteja, voileipiä, erikoiskahveja ja herkkujen lisäksi myös vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Hämeenkatu 25-27.

Klo 13.30

taidemuseo

Riihimäen taidemuseon intendentti Katja Vuorinen-Parm. Kuva Leila Kinnari-Wahren

Riihimäen taidemuseo on hyvä paikka lounaan sulatteluun ja hiljentymiseen. Museon vakituiseen kokoelmaan kuuluu suomalaisen taiteen klassikoita kuten Tyko Sallisen ja Helene Schjerfbeckin teoksia.

Temppelikatu 8.

Sametti Sydämessä Taina Isokangas. Kuva Leila Kinnari-Wahren

Klo 14.30

Shoppailu voi jatkua Riihimäen keskustassa. Kauniita, käsintehtyjä lastenvaatteita saa taidemuseota vastapäätä Sametti Sydämestä. Lukemista voi käydä ostamassa Uudesta Kirjakaupasta, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 1929.

Sametti Sydän, Temppelikatu 5. Uusi Kirjakauppa, Hämeenkatu 26.

Klo 15.30

Onnimanni

Onnimannin jumppahetki. Kuva Leila Kinnari-Wahren

Rentoutuminen on taattua Hyvinvointikeskus Onnimannissa. Onnimannin tarjontaan kuuluvat paitsi erilaiset kauneus- ja hyvinvointihoidot, myös rentouttavat ja tehokkaasti ryhtiä korjaavat liikuntatunnit joogasta pilatekseen.

Hämeenkatu 31a.

Klo 17.30

Illallinen on kaupunkipäivän tärkein ateria. Intialainen ravintola Darshan painii herkullisilla annoksillaan Suomessa sijaitsevien intialaisten ravintoloiden kärkikastissa.

Hämeenkatu 25-27.

Klo 19.00

Viihdettä iltaan tarjoavat Riihimäen Teatteri, Riihimäen Nuorisoteatteri sekä Teatteriravintola Koomikko, jossa voi nauttia naurusta ja drinkeistä myöhään yöhön saakka.

Teksti Kati Ala-Ilomäki