Iloisia kohtaamisia leikkikentällä

Kello ei ole vielä edes yhdeksää kun innokkaimmat lapset tulevat jonossa ilmoittautumaan. Pienin tyttö heistä on koko aamun odottanut, että saa leikkiä juuri tietyn nuoren kanssa. Nuoret kantavat varastosta ulos leluja ja ottavat lapsia leikkeihin. Hiekkalaatikkoleikki on suosittua ja nuorten mielestäkin tosi kivaa ja terapeuttista tehdä hiekkakakkuja ja linnoja. Tällä viikolla saimme uudet hiekatkin laatikkoon.

Myös hämähäkkikeinun hurjat vauhdit ovat lasten mieleen sekä kaikki kiipeily ja juoksuleikit pitkin pihaa. Myös päiväkodin lapset ovat kaihoisasti katselleet ikkunasta pihalla hippaa leikkiviä lapsia ja nuoria. Nuoret ovatkin leikkiksen hiljaisina hetkinä iltapäivisin olleet leikittämässä päiväkodin lapsia.

Leikkikenttätoiminta on riihimäkeläisille perheille maksutonta ja päivässä saa olla kaksi tuntia leikkimässä. Leikkis on auki kesäkuussa 5.-28.6 klo 9-15. Kaupungin palkkaamat 10 nuorta leikittävät ja keksivät ohjelmaa lapsille. Lisäksi työntekijöinä kaksi kaupungin lastenhoitajaa. Ohjelmassa on kaikkea liikuntaleikeistä käsinukke-esityksiin, askartelusta lasten juhliin, vesileikeistä aarteenetsintään. Pienille alle kolmevuotiaille nimetään aina yksi nuori, joka huolehtii ja vahtii, viihdyttää ja leikkii hänen kanssaan. Leikkikentälle mahtuu yhteensä noin 30 lasta. Iltapäivisin on vähemmän lapsia kuin aamupäivällä, joskus voidaan väliaikaisesti laittaa päiväkodin porttiin kyltti että leikkikenttä täynnä.

Ulkoleikkien tiimellyksessä kohokohta on aina eväshetki. Niitä leikkikentällä on klo 10, 12 ja 14, joten reppuun kannattaa varata jotain pientä vaikka olisi juuri syönytkin ja helteisinä päivinä ainakin vettä pulloon. Monilla on repussa myös varavaatetta.

Meillä on ensimmäisellä viikolla ollut hieman kylmiä ilmoja, mutta sehän on pukeutumiskysymys. Hyvin ollaan pärjätty ja sadekuuron sattuessa pääsemme katoksen alle terassille, jossa myös askartelupöytä ja legoleikit. Yhtenä päivänä oli niin kova tuuli, että roskatkin lensivät roskiksesta, mutta loppuviikosta olemme saaneet nauttia auringonpilkahduksista. Ulkona olemme kuitenkin säällä kuin säällä.

Leikkikenttä on parhaimmillaan iloisia kohtaamisia, juoksua ja punaisia poskia, naurua ja hauskoja ”lasten suusta”-juttuja, tutustumisia, hauskaa tekemistä yhdessä ja leikin riemua sekä kaikkea muuta, tule itse ottamaan selvää. Leikkikentällä on harjoiteltu myös äidistä ensimmäisiä kertoja erossa olemista.

Tervetuloa kanssamme leikkimään, innokkaat nuoret odottavat ilolla. Ilmoittauduthan ja lähdet aina ilmoittautumistiskin kautta. Lapsille laitamme nimilapun vaatteisiin ja reppuun. Toiminta on suunniteltu 2-8-vuotiaille, mutta sitä vanhemmat lapsetkin saavat tulla, jos vain itse haluavat. Osoitehan on Junailijankatu 14. Puhelimella meidät tavoittaa numerosta 050-3004979. Nähdään!