Rico kaupungilla töissä

Rico on saanut nimensä kaupunkistrategian nimestä #riiconnecting.

Olemme saaneet uuden työntekijän Ricon. Hänen tehtävänään on tehdä Riihimäen strategiaa tunnetuksi työntekijöille, päättäjille ja riihimäkeläisille.

Strategian tunnuksena on pieni, vihreä robotti Rico. Nimensä Rico sai kaupunkistrategian otsikosta RiiConnecting.

Laajan kokonaisuuden esittämiselle tarvittiin ikoni, josta löytyy vision elementtejä. Robotti nostettiin visiosisällöstä omaleimaiseksi ja muusta markkinoinnista erottuvaksi symboliksi, markkinoinnin työkaluksi. Strategian kuvasta ei haluttu strategiakarttaa, kaupungin siluettia tai vaikka puumaista symbolia.

Ricon muoto ja väritys viestivät lähestyttävyyttä, ja siitä on löydettävissä visuaalisia yhtymäkohtia kaupungin tunnukseen: pyöreää ja kulmikasta samassa paketissa. Hahmona robotti on kylmä, mutta sen ohjelmisto (strategia) on sävyltään lämmin ja positiivinen. Ohjelmisto antaa hahmolle sen luonteen ja elämän. Kun näkee Ricon, nousee mieleen strategian keskeisiä asioita, joita ovat ympäristö ja digitaalisuus.

Herkullinen ja helposti muuntuva

Viestinnällisesti Ricon on herkullinen, sen voi helposti nostaa somen profiilikuviin ja sen avulla voi kertoa asioita eri tavalla kuin yleensä strategiasta puhutaan. Ricoa on helppo muuntaa erilaisiin tilanteisiin. Pieni Rico on rakennettu studiokuvausta varten. Olisi mukava herättää Ricon eloon isomminkin, mutta katsotaan sen mahdollisuutta vähän myöhemmin.

Riihimäen kaupungin tunnus ei tässä yhteydessä vaihdu mihinkään: kaupungilla on solmutunnus ja oranssi väri. Vuoteen 2030 asti olevalla strategialla on Rico-tunnus ja vihreä väri. Kaupungin tunnus ja väri voivat muuttua ennen seuraavien vuosien aikana brändityön tuloksena.

Rico ja #riiconnecting esiintyvät aina, kun puhutaan strategiasta. Ricoa ja materiaalia voivat työntekijät, päättäjät ja kaupukilaiset käyttää kaikissa strategiaa koskevissa yhteyksissä.

Lue lisää strategiasta ja tutustu materiaaleihin verkkopalvelun strategiaosiosta!

Tutustu Ricoon! (kesto 30 sek.)

Anna Availa

Availa_kasvotKirjoittaja on Riihimäen kaupungin viestintäpäällikkö, joka on niin innostunut sähköisestä viestinnästä ja sosiaalisesta mediasta, että ei meinaa pitää siitä vapaa-ajallakaan näppejään erossa. Mutta kun pitää, hän mieluiten hikoilee jumppasaleilla ja luonnossa; ahmii tarinoita Netflixin tv-sarjoista ja elokuvista sekä e-kirjoista. Twitter-tilillään Anna nostaa mielenkiintoisia sähköisen viestinnän asioita esille.