Kaupunginjohtaja: Soteuudistus lykkääntyy

– Tervetuloa nettipäiväkirjan pariin. Tänään pääministeri kertoi soteuudistuksen lykkääntymisestä vuodella. Uudistus on kuntakentän puolesta haasteellinen. Olisi ollut parempi uudistaa kuntarakennepohjaa mennen elinvoimaiseen kuntarakenteeseen. Valinnanvapaus olisi voitu toteuttaa laajentamalla palvelusetelien käyttöönottoa ja fuusioimalla sairaanhoitopiirejä.
– Toteuttamalla maakuntauudistus näin on se julkiselle taloudelle vaikea rasti. Toivottavasti uudistus voidaan toteuttaa kevyemmillä ratkaisuilla.
– Valmistaudumme Riihimäellä ensimmäiseen talousarvioon vaikeista lähtökohdista. Investointeihin tarvitaan luovia ratkaisuja. Tehostamispotentiaalia kyllä löytyy. Kaupunkistrategialla tulee olemaan iso merkitys.
– Hyvää  viikon jatkoa, palataan asiaan ensi viikolla.

Kaupunginjohtajan videot